Polens premiärminister Beata Szydlo. Foto: TT arkiv

Polens premiärminister kan bli utbytt

Uppdaterad
Publicerad

Stora förändringar stundar i Polens regering när premiärminister Beata Szydlo kan bytas ut efter halva mandatperioden.

Ommöbleringar väntas i den polska regeringen. Det styrande partiet Lag och Rättvisa (PIS) kan komma att byta ut premiärminister Beata Szydlo mot finansminister Mateusz Morawiecki i nästa vecka, berättar fyra källor inom PIS och regeringen för nyhetsbyrån Reuters.

Strax efter midnatt skrev Szydlo en tweet där hon förklarade att Polen är viktigare än allt annat – oavsett vad som händer – något som många har tolkat som ett avsked.

Tyst från regeringen

Den polska regeringen har inte kommenterat uppgifterna öppet. En anonym regeringstjänsteman säger att det slutgiltiga beslutet ännu inte är fattat.

54-åriga Szydlo är en av Polens mest populära politiker. Hon har suttit på posten i två år och sade i mitten av november att det kommer att bli förändringar i hennes regering för att markera att halva mandatperioden har gått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.