Skådespelaren Naya Rivera, mest känd från tv-serien Glee, har hittats död efter en båttur. Foto: TT

Polisen bekräftar: Naya Rivera hittad död

Uppdaterad
Publicerad

”Glee”-stjärnan Naya Rivera har hittats död. Det bekräftar polisen vid en presskonferens vid Lake Piru i Kalifornien där hon försvann förra veckan. Skådespelaren blev 33 år.

Det var i onsdags förra veckan som Naya Rivera försvann i samband med en båttur med sin fyraårige son på sjön Lake Piru. Enligt sonen, som uppges vara oskadd, badade de tillsammans i sjön. Naya Rivera ska ha lyft upp sonen i båten efter badet men ska sedan själv inte ha kommit upp ur sjön.

Sonen hittades i den hyrda båten efter att uthyrarna hade börjat leta då den inte återlämnats i tid.

En stor sökinsats inleddes, omkring hundra dykare och annan räddningspersonal deltog till en början i arbetet. Mot slutet av veckan minskades dock insatsen och polisen meddelade att man befarade Naya Rivera hade drunknat.

Kropp hittades

Under måndagen gick sedan polisen ut med att en kropp hittats vid Lake Piru, utan att gå ut med någon identitet.

Under en presskonferens senare under dagen bekräftade man dock att det var Naya Rivera som hittats död.

Polisen säger att det inte finns några misstankar om brott. Det finns inte heller några tecken på att hon begått självmord.

Gjorde film och musik

Rivera spelade Santana Lopez i den flerfaldigt Emmy- och Golden Globe-prisade tv-serien ”Glee” mellan 2009 och 2015. Hon har också synts i filmer som ”Mad families” och spelat in musik, 2013 släppte hon singeln ”Sorry” tillsammans med rapparen Big Sean.

Naya Rivera var tidigare gift med skådespelaren Ryan Dorsey, som är pappa till hennes son.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.