En polisman bär ut paketet, innehållande en mänsklig fot, från de konservativa partis högkvarter i Ottawa. Den misstänkte gärningsmannen är nu internationellt efterlyst av Interpol. Foto: Scanpix/AP

Porrstjärna söks efter styckmord i Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Kroppsdelar skickades till två av landets största politiska partier. Nu kopplas Interpol in.

Polisen i Kanada söker nu intensivt efter en ung man som misstänks ha styckat en man och sedan skickat paket med kroppsdelar till politiska partier. I kanadensiska medier beskrivs den efterlyste mannen som en porrstjärna och fotomodell.

Polis: Aldrig varit med om något liknande
-Jag har jobbat inom polisen i snart 30 år nu och jag har aldrig sett eller hört talas om något liknande tidigare, säger den kanadensiske poliskommissarien Ian Lafrenière till tidningen New York Times.

Det var på tisdagsmorgonen som det första makabra fyndet gjordes. På det styrande konservativa partiets högkvarter i huvudstaden Ottawa hittades ett paket innehållande en blodig vänsterfot från en människa.

Senare samma morgon hittade en vaktmästare en illaluktande väska i en lägenhet i ett hyreshus i staden Montreal. I väskan fannsen människotorso och i andra delar av lägenheten hittades en fot och en hand.

Vittne: ”Det fanns inget huvud”
-Det är svårt att beskriva vad vi såg när vi öppnade väskan. Det fanns inget huvud och torson var helt grå, säger vaktmästaren Mike Nadeau till tidningen Ottawa Citizen.

Det är i lägenheten i Montreal som polisen tror att mordet på offret har begåtts. Enligt tidningen Montreal Gazette luktade den lilla lägenheten hemskt och mordet ska ha utförts i en säng.

På tisdagskvällen hittades en vänsterhand i ett paket, adresserat till Liberala partiet, på Montreals postterminal.

I ett av paketen fanns en lapp där det stod att totalt sex kroppsdelar hade skickats via post och en varning om att den ansvarige gärningsmannen kommer att döda igen.

Misstänks ha filmat mordet
Vem kroppsdelarna tillhörde har inte offentliggjorts, men enligt polisen är offret en man som var bekant till den efterlyste.

-Den misstänkte mördaren och offret kände varandra, säger Ian Lafrenière, poliskommissarie i Montreal.

Enligt kanadensiska CBC News har polisen funnit bevis för att den misstänkte 29-åringen har filmat mordet och styckningen.

Polisen har nu gjort en internationell efterlysning på den misstänkte gärningsmannen. Interpol har kopplats in och den misstänkte mördaren är nu uppsatt på polisorganisationens lista över efterlysta personer.

-Det viktigaste för oss är att nu gripa den misstänkte, samt att se till att vi inte äventyrar en framtida rättegång, säger poliskommissarie Ian Lafrenière till CBC News.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer