Brand och explosion i radhus i London

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har skadats allvarligt och ett barn har dött i samband med en brand och efterföljande explosion i ett radhus i södra London, rapporterar The Guardian. Orsaken till branden är ännu inte känd.

Branden i radhusområdet Thornton Heath i stadsdelen Croydon bröt ut strax efter klockan sju på måndagsmorgonen, lokal tid. Sex brandbilar och ett 40-tal brandmän skickades då till platsen sedan ett av husen kollapsat, rapporterar brittiska Sky News.

En talesperson för brittisk ambulanssjukvård säger till The Guardian att ett barn dött i samband med branden medan ytterligare fyra personer skadats. Tre av dem har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Tidigt på måndagseftermiddagen meddelade brittisk räddningstjänst att branden var under kontroll. Vid tidpunkten pågick sökandet efter fler drabbade i rasmassorna fortfarande. I samband med räddningsarbetet har runt 40 bostäder i intilliggande byggnader evakuerats, skriver tidningen.

Orsaken oklar

Orsaken till branden och explosionen är hittills okänd, uppger räddningstjänsten enligt The Guardian. En boende i området säger till Sky News att de hörde en högljudd smäll från flera gator bort. Andra uppger att de för två veckor sedan känt en stark gaslukt, och andra att de känt sig yra och illamående de senaste dagarna. Om uppgifterna på något vis hänger samman med det inträffade är för tidigt att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.