Tzvia Kapa hann precis ut i hallen innan raketen slog ner. SVT:s korrespondet rapporterar om den upptrappade situationen i Israel och Palestina. Foto: Pablo Torres/SVT

Raketen träffade Tzvias hus: ”De senaste veckorna har det varit helt galet”

Uppdaterad
Publicerad

Israel och Hamas kommer att komma överens om ett eldupphör inom de närmsta dagarna uppger företrädare för Hamas till libanesisk tv. Men under dagen har flyglarmen fortsatt att tjuta, bland annat i den israeliska staden Ashkelon som SVT:s team rapporterar ifrån.

Tzvia Kapa hade just gått och lagt sig när varningssignalerna ljöd. Hon hann ut i hallen innan raketen slog ner.

– De senaste veckorna har det varit helt galet. Från morgon till kväll, och på natten.

Samtidigt kan SVT:s team på plats i Israel se israeliska militärens bombningar av Gaza. Sedan förra veckan har tolv personer dödats av Hamasraketer. Samtidigt har 230 människor dödats i Israels bombningar av Gazaremsan.

– Vi ser svart rök stiga upp från Gaza bara ett par kilometer härifrån och just nu hör vi dova smällar, säger Stina Blomgren, SVT:s Mellanösternkorrespondent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.