Brittiska Kanal 4 släpper nu en Rysslandkritisk video om OS och lanserar samtidigt en ny logga i regnbågens färger. Foto: Channel Four/skärmdump

TV-kupp mot Rysslands antigay-lagar

Uppdaterad
Publicerad

Ny logga i regnbågens färger och reklamfilm till stöd för homosexuella. Nu sluter Brittiska Channel 4 upp bakom protesterna mot Rysslands anti-gaylagar.

I samband med OS ändrar nu den brittiska TV-kanalen Channel 4 skepnad. Kanalens logga blir imorgon regnbågsfärgad och kommer ständigt synas i TV-rutans hörn. Samtidigt släpps också kanalens egna TV-reklam ”Gay mountain”.

Sången, som framförs av en dansande björnkör, går ut på att lyckönska alla homosexuella atleter i Sotji, en tydlig markering mot de ryska ledarnas inställning till homosexualitet. Kanalen ansluter sig därmed till protesvågen mot Rysslands antigay-lagar, skriver The Guardian.

OS i Sotji

– Det är typiskt sätt för oss på Channel 4 att fira starten av OS och visa vårt stöd för alla atleter i Sotji, vare sig de är hetero- eller homosexuella, säger Dan Brooke som är kommunikationchef för Channel 4.

Videon och loggan kommer premiärvisas i samband med öppningscermonin imorgon och kommer visas under en vecka.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji

Mer i ämnet