Restauranger vägrar stoppa hundkött inför OS

Uppdaterad
Publicerad

Inför OS har Sydkoreas regering försökt införa ett tillfälligt stopp för hundkött bland restaurangerna i Pyeongchang-regionen, där tävlingarna hålls.

Men uppmaningen har mer eller mindre ignorerats.

Av de tolv restauranger som säljer hundkött har bara två stycken hörsammat regeringen. De övriga fortsätter som vanligt, bland annat med hänvisning till att de annars riskerar att tappa en massa kunder.

– Vissa av dem försökte till en början gå över till fläsk och annat i stället för hundkött men då minskade deras försäljning drastiskt. Därför återgick de till hundkött, säger lokalpolitikern Lee Yong.

Sydkoreanerna äter uppskattningsvis en miljon hundar om året. Men rätten är inte socialt accepterad överallt – i huvudstaden Seoul klassas den som ”avskyvärd” och bland unga sydkoreaner är det tabu att äta hundkött.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.