• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Nicole Kazan är mobil hundfrisör Foto: SVT

Rullande företag intar Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

Mobila företag har blivit allt vanligare i Storbritannien. Företag som åker runt och erbjuder sina tjänster i hemmet . Det kan handla om massage, att klippa hunden eller att sortera böcker i biblioteket.

Ett förändrat arbetsliv och en åldrande befolkning har gjort att britterna startar alltfler mobila företag.

– Det är en växande trend- att kunden vill ha omedelbar servicen där hen befinner sig säger konsumentanalytikern, Richard Cope på analysföretaget Mintel i London.

– Det beror till viss del på vårt förhållande till nätet – där man får allt med ett klick. Och de förväntningarna har vi också i verkliga livet.

Vi blir äldre och vill leva gott hemma

Den brittiska befolkningen lever allt längre och många äldre väljer att bo hemma på ålderns höst och det skapar nya möjligheter för mobila tjänster.

– Vi kommer att få se allt fler mobila företag som riktar sig mot de gamla, spår Richard Cope.

– Det kan gälla varuleveranser, hushållsnära tjänster–underhållning i hemmet, eller att underlätta för äldre att ta emot gäster hemma.

– Gamla människor vill fortsätta bo hemma – men fortfarande vara oberoende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.