Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Evan Gershkovich: den första amerikanska journalisten som blivit gripen för spioneri i Ryssland sedan Kalla kriget. Foto: AFP/AP

Ryssland förlänger häktning av journalisten Evan Gershkovich

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland förlänger häktningen av den spionerianklagade den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Den 30 mars i fjol meddelade ryska säkerhetstjänsten FSB att de gripit journalisten Evan Gershkovich. Sedan dess har han suttit häktad, anklagad för att ha försökt komma över hemligstämplad information om den ryska militären.

På tisdagen förlängdes häktningstiden till den 30 mars, enligt Reuters.

I en intervju med den amerikanske högerjournalisten Tucker Carlson nyligen öppnade Putin för att Gershkovich kan komma att släppas i en fångutväxling.

Putin nämnde i sammanhanget Vadim Krasikov, som 2019 dömdes till livstids fängelse av tysk domstol ha mördat en tjetjensk man i Berlin, skriver The Wall Street Journal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.