Tysklands förbundskansler Angela Merkel i samspråk med Rysslands president Vladimir Putin under en presskonferens i Paris i måndags. I bakgrunden den franske presidenten Emmanuel Macron Foto: Charles Platiau/AP/TT

Ryssland utvisar tyska diplomater

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland utvisar två tyska ambassadörer från Moskva, meddelar det ryska utrikesdepartementet. De får sju dagar på sig att lämna landet. Beskedet kommer efter det att två ryska diplomater utvisats från Berlin.

Tyskland beslutade om utvisningarna i förra veckan med motiveringen att Moskva inte samarbetar tillräckligt i utredningen kring ett uppmärksammat mord i en park i Berlin i augusti. Mordoffret, Zelimchan Changosjvili, var georgisk medborgare men tillhörde landets tjetjenska minoritet och hade ingått i tjetjenska rebellgrupperingar.

Rysslands president Vladimir Putin har hävdat att Changosjvili var en ”ondskefull och blodtörstig” mördare och att Ryssland flera gånger hade begärt honom utlämnad. Den tyska regeringen säger sig dock inte ha fått någon sådan begäran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.