Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Om ni vill döda oss, döda oss medan vi fortsätter att arbeta här”, säger barnläkaren Hussam Abu Safiya. Se bilder från fem städer i Gaza som visar läget där nu. Foto: SVT/Mapcreator/AP Photo/Fatima Shbair

Karta: Så ser situationen ut inne i Gaza

Uppdaterad
Publicerad

I Kamal Adwan-sjukhuset utanför staden Gaza vårdas små barn med svåra sjukdomar.

Patienter som inte går att flytta enligt läkarna, trots att kriget rasar utanför.

– Om ni vill döda oss, döda oss medan vi fortsätter att arbeta här. Vi kommer inte lämna, säger Hussam Abu Safiya, läkare på sjukhuset.

Förödelsen runtom i Gaza är stor. Sedan den sjunde oktober har omkring 3 000 palestinier dödats och 12 500 skadats. Det uppger det palestinska hälsodepartementet på tisdagen, enligt Reuters. Sjukhusen i Gaza är hårt belastade och i Gaza stad hamnade sjukvårdpersonalen själva i skottlinjen efter en israelisk attack, där fem sjukvårdare dog.

På andra sidan strängslet från Egypten ligger staden Rafah. Hit har många palestinier sökt sig med förhoppning att ta sig över gränsen.

Krig mellan Israel och Hamas

– Det finns ingen säkerhet, till och med när du är vid gränsen är du rädd. Ingenstans är säkert i Gaza, säger Hadeel Abu Dahoud, boende i Gaza.

Se hur läget är i Gaza, stad för stad, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet