Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bryan Johnsons kroppsexperiment inkluderar en kalorisnål vegansk diet och mängder av kosttillskott. Se hur han äter och tränar i videon – och hör vad fysioterapeuten Jacob Gudiol tror om hans chanser till ett längre liv: ”Skulle inte rekommendera någon att göra detta” Foto: Dustin Giallanza/Bryan Johnson/Blueprint

Så vill techmiljardären stoppa åldrandet

Uppdaterad
Publicerad

45-årige Bryan Johnson vill bli 18 igen. Och genom experimenten på sig egen kropp tror han sig ha kommit en bit på vägen.

Bland tech-miljardärerna i Silicon Valley som är besatta av att bromsa sitt eget åldrande är Bryan Johnson förmodligen den som har gått längst. Det blev stora rubriker då han i maj fick blodtransfusioner från sin 17-årige son, i hopp om att det skulle föryngra hans celler. Han går på ett strikt kost- och träningschema och testar dagligen sina värden.

Fysioterapeuten och författaren Jacob Gudiol, som utsågs till årets folkbildare 2021, har tittat på hur Bryan Johnson lever – och han tvivlar på att metoderna kommer leda till den hälsorevolution som Johnson hoppas.

– Det verkar vara ett väldigt tråkigt liv han lever. Men han verkar ju trivas med det, säger han.

Se mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.