Stavanger Golfklubb har under tio års tid haft problem med en person som bajsar på banorna. Mannen på bilden är dock en golfspelare och har inget med artikeln att göra. Foto: TT

”Serieskitare” har gäckat norsk golfbana i tio år

Publicerad

Vid en tävling på Stavanger golfklubb 2005 hade någon bajsat i två hål. Det blev starten på en tio år lång kamp att få fast fribajsaren – som ännu inte blivit upptäckt.

När man förberedde banorna på Stavanger golfbana för en tävling år 2005 hittade man avföring från en människa i två av hålen. Vad som sedan följde är svårt att tro. Kenneth Tennfjord som sköter banorna har fått i uppdrag att ta undan avföringen som dykt upp – i tio års tid.

– Jag har lärt mig att hål tre är vanligast, säger han till tidningen Rogalands Avis.

Kan ha använt laxerande medel

Under ett decennium har alltså en person kommit till golfbanan och bajsat och Kenneth tror att man till och med tagit till laxerande medel för att göra det så ofta man kan.

– Det kan man se på avföringen, säger han.

Personen lämnar även toalettpapper efter sig och ägarna på golfglubben är upprörda över att det inte ser bra ut för de som spelar. Trots att man ständigt håller utkik har man inte lyckats identifiera personen.

– Hen är här på nätterna och vi satte upp lampor men det hjälpte inte, säger Kenneth Tennfjord.

Monterade ner lampor

Personen monterade till och med ner lamporna genom att klättra upp i ett träd där de hängde.

– Det visar att hen tar det här på allvar och dessutom kan behärska verktyg, säger Kenneth Tennfjord.

En gång var man nära att få tag på gärningspersonen då man kunde följa cykelspår tidigt på morgonen över golfbanan, men man fick inget napp. Golfbanans chef har även ansökt om att få sätta upp övervakningskameror, men fått avslag.

– Det här är ingenting vi skrattar åt på kontoret, vi vill att personen börjar gå på toaletten som alla andra, säger Steinar Fløisvik som är daglig chef på klubben till Rogalands Avis.

Tar ledigt på helgerna

Personen bajsar aldrig på golfbanan på helgerna, utan endast på vardagar och på klubben tror man att det är personligt riktat.

– Ja, det är väl någon som inte gillar golf eller oss, säger Kenneth Tennfjord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.