Sex svenskar om coronasituationen i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Spanien har näst flest coronasmittade i Europa, enligt spanska tidningen El Mundo. Landet har utlyst nationellt nödläge med bland annat utegångsförbud mellan 23:00 och 06:00 som följd. Nu berättar sex svenskar som befinner sig i Spanien om läget just där de är.

– Det är tomt, öde, det är som ett spöklandskap, säger Maria Strid som bor i Barcelonaområdet.

I Fuengirola bor Sara Lavelius, 29, sedan sex år tillbaka. På den spanska solkusten driver hon tillsammans med sin man ett företag. Hon menar att regionen välkomnar turister, trots att coronasituationen i landet blir mer och mer allvarlig.

– I början ville man inte att folk skulle komma hit, men nu vill de att folk kommer hit i alla fall. Den här staden är beroende av turister, de behöver turister för att överleva, säger Sara Lavelius.

Ottilia Sitkey, 38, har bott i Mallorcas huvudstad Palma sedan snart två år tillbaka. Men det är ett nytt liv, med nya förutsättningar idag. Efter sommaren fick invånarna på ön upp hoppet om ett friare liv igen, men det hoppet rann snabbt ut i sanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.