Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från frisörbesök till att hjälpa barn i krig – se hur vardagen förändrats för tre ukrainare. Foto: Privat

”Vi hade allt” – tre ukrainares sista foton innan invasionen

Uppdaterad
Publicerad

Bilderna i mobiltelefonerna från februari 2022 vittnar om ett liv som på kort tid förändrades totalt. SVT har följt Vitalina, Pablo och Irina under kriget och nu – efter ett år med fullskaligt krig – öppnar de sina bildalbum.

Missiler ödelägger liv vid fronten, vänner kallas in till armén, elavbrotten sker dagligen. Ändå pågår livet för Vitalinia Dubovyk i Kiev, Irina Grigorieva i Odessa och Pavlo Shkurenko i Kiev.

– Det är som att du har en sten i själen som tynger dig hela tiden, du vill upp men stenen tynger dig, säger Vitalina Dubovyk.

Kriget grusade drömmar

Medier rapporterar om förflyttningar vid fronter och stort mänskligt lidande. Det pratar även Vitalina, Pablo och Irina om, och de återkommer ofta till att de inte har det värst. De har tak över huvudet och mat på bordet.

Men drömmarna om det egna livet är borta.

– Det handlar om att klara sig, man drömmer inte större än så, säger Vitalina Dubovyk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.