Sju döda efter helikopterkrasch i Venezuela

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer har dött efter att en venezuelansk militärhelikopter kraschade i närheten av huvudstaden Caracas på lördagsmorgonen lokal tid. Samtidigt ansluter sig allt färre till oppositionsledaren Juan Guaidós fredliga protester.

Uppgifterna bekräftas av landets försvarsminister, uppger nyhetsbyrån Reuters. Det är i nuläget oklart vad som orsakade kraschen, men myndigheter utreder händelsen.

Helikoptern var på väg till Cojedes, där landets president Nicolas Maduro befinner sig för att överse en rad militärövningar. I ett tv-sänt tal sa Maduro att militärövningarna visar att landet är redo att hantera ett militärt ingripande från USA, uppger Reuters.

Krisen i Venezuela

Färre ansluter sig till fredliga protester

Maduro menar att USA:s regering försöker genomföra en statskupp genom att backa oppositionsledaren Juan Guaidó. Samtidigt ansluter sig allt färre personer till Guaidos fredliga protester, vars syfte är att visa sitt missnöje mot presidenten.

Guaidó har tidigare hoppats på att få över högt uppsatta militärer till oppositionssidan efter den senaste veckans protester, något som inte ser ut att gå hans väg. I en intervju med Washington Post som publicerades på lördagen, erkänner oppositionsledaren att han kan ha överskattat militärens stöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Venezuela

Mer i ämnet