Polisen jobbar på adressen i Joliet i USA där sju personer hittats döda i två olika bostäder under måndagen. Foto: Tyler Pasciak LaRiviere/TT

Sju döda i masskjutning i Illinois – skytt död

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer har hittats ihjälskjutna på två olika adresser i staden Joliet i delstaten Illinois under måndagen. Senare uppger polisen att den misstänkte gärningsmannen dött efter att ha skjutit sig själv.

De sju dödsoffren hittades i två bostäder mitt emot varandra i staden Joliet utanför Chicago, rapporterar flera amerikanska medier.

Morden kommer bara en dag efter att en person dödades och en annan skadades i en skottlossning i Chicago och enligt polisen ska den misstänkte mannen känt alla offren som hittats under söndagen och måndagen. Han misstänks för totalt åtta mord.

Polisen berättade vid en pressträff att motiven till morden inte är kända och beskriver den misstänkte som beväpnad och farlig för allmänheten. Även FBI deltog i sökandet efter gärningsmannen.

Några timmar senare uppgav polisen att den misstänkte lokaliserats i Texas, och efter att ha konfronterats av polisen skjutit sig själv till döds, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.