Trots att regnet lättade under måndagen väntas ovädret fortsätta i veckan. Foto: AFP

Sjukhus översvämmade i London – myndigheter varnar för mer regn

Uppdaterad
Publicerad

Två sjukhus i London har drabbats av översvämningar på sina akutavdelningar. Regnmassorna väntas fortsätta i veckan och myndigheter har utfärdat över tjugo vädervarningar.

Under söndagen drabbades London av kraftigt regnoväder vilket orsakade flera översvämningar i staden. Vägar och tunnelbanestationer stängdes av och enligt BBC har räddningstjänsten fått in över tusen larm om översvämningar.

Två sjukhus, Newham hospital och Whipps Cross hospital, fick sina akutavdelningar fyllda med vatten.

”Vi är fortfarande här om du behöver oss men för att hjälpa oss medan vi ställer saker till rätta, vänligen besök ett närliggande sjukhus om möjligt.” skrev Newham Hospital på Twitter under söndagskvällen.

På måndags eftermiddagen var akutavdelningen på Newham Hospital återigen i bruk, uppdaterade de på Twitter.

Whipps Cross hospital fick strömavbrott och blev tvungna att evakuera 100 patienter. De samarbetar med ett närliggande sjukhus för att klara av vården.

Dubbeldäckare tog in vatten

Enligt nyhetsbyrån AFP var polisen tvungen att stänga en väg i sydvästra London där tre dubbeldäckare fastnade under en järnvägsbro. Föraren ska ha sagt att passagerarna var tvungen att gå av eftersom hans buss börjat ta in vatten.

Det har även kommit rapporter om att vissa invånare har haft midjehögt vatten i sina hem, skriver The Guardian.

Flera varningar om regn och åska

Trots att regnet lättade under måndagen väntas ovädret fortsätta i veckan. Storbritanniens miljömyndighet, The Environment Agency, har utfärdat fem översvämningsvarningar över de södra delarna av England och 19 översvämningsvarningar som inkluderar delar av Wales.

En åskvädervarning utfärdades fram till midnatt på söndag som täckte ett område från Norwich till Plymouth.

Enligt meteorologer beror skyfallet på den tidigare värmeböljan, att värmen i jordytan har stigit och mötts med den svalare luften, vilket skapar regn.

Det har inte rapporterats några dödsfall i samband med översvämningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.