Visa alla (2)

Ska ta en selfie – ramlar och förstör konst värd miljoner

En kvinna sätter sig på huk för att ta en selfie på en konstutställning i Los Angeles. Men på övervakningskamerorna kan man se hur hon tappar balansen och puttar omkull en pelare. Olyckan sätter i gång en dominoeffekt – vilket orsakar skador för 1,7 miljoner kronor.

Den dråpliga selfie-olyckan inträffade på 14th Factory pop-up gallery i Los Angeles. Tre av skulpturerna gick sönder helt och flera andra skadades.

Artisten som gjort skulpturerna, Simon Birch, skriver i ett uttalande på måndagen att man inte kommer att kräva någon ersättning för de förstörda konstverken.

”Flickan kom in med sin kompis och trots att vi sa åt alla att vara försiktiga talade personalen med någon annan när det hände, och var inte tillräckligt uppmärksam. Flickan var förskräckt och jätteupprörd och vi tog hennes uppgifter, men vi har bestämt oss för att inte göra någonting eftersom det uppenbarligen var en olycka och hon är en student”, skriver Birch och lägger till:

”...dessutom arbetar vi ideellt så det är inte som att vi har råd att stämma henne hur som helst.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer