Poliser i Storbritannien, arkivbild. Foto: TT

Skickade julkort till efterlysta – 21 greps

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i South Yorkshire i England har lyckats med en slug julkupp.

De skickade ut julkort från företaget ”Herald Hampers” till efterlysta personer och skrev att de vunnit en gratis julkorg. Allt som behövde göras var att boka tid för när julkorgen kunde hämtas.

När de efterlysta så dök upp en och en var det inte tomten som väntade – utan polisen. Flera av personerna var efterlysta för brott som vårdslöshet i trafik, rattfylleri, rån, misshandel och bedrägeri.

21 personer kunde gripas. Deras oväntade framträdanden i domstolar ledde till att många fall kunde avslutas redan samma dag, skriver Yorkshire-polisen på sin hemsida. Flera böter kunde dömas ut och någon återföras till fängelse.

Företaget ”Herald Hampers” var i själva verket påhittat.

”Den som tror sig stå över lagen kan vilja tänka om. Polisen i South Yorkshire kommer obevekligt att förfölja dem som begår brott”, säger den biträdande polischefen Lee Berry i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.