Tempelberget i Jerusalem. Arkivbild. Foto: AP/TT

Två poliser ihjälskjutna i Jerusalem

Uppdaterad
Publicerad

Tre israeliska poliser sköts då tre angripare öppnade eld i Jerusalems gamla stad. Enligt Israels polischef har två av dem avlidit, uppger nyhetsbyrån AP.

Skjutningen inträffade i närheten av Tempelberget, en helig plats för såväl kristna som judar och muslimer. De tre gärningsmännen har skjutits ihjäl. Den israeliska nyhetsbyrån Haaretz gör gällande att angriparna var palestinier.

Enligt Haaretz fördes tre poliser till sjukhus med ambulans efter skjutningen – två av dem med livshotande skador, den tredje med lindriga till måttligt allvarliga skador. Strax efter 11 svensk tid meddelar AP att två av poliserna avlidit.

Polisen har stängt portarna till området kring Tempelberget och ställt in fredagsbönen, något som inte hänt på flera år.

Senare under fredagen kom uppgifter om att stormuftin i Jerusalem, Muhammad Ahmad Hussein – stadens högsta islamiska ledare – gripits av israelisk polis. Uppgifterna kommer från Husseins son.

LÄS MER: Stormuftin i Jerusalem gripen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.