Flera skolor evakuerades och stängdes efter skjutningen i Santa Clarita. Foto: Ringo H.W. Chiu

Skjutning vid skola i USA – minst två döda

Uppdaterad
Publicerad

Två elever har dödats och flera skadats vid en skjutning intill en skola i Kalifornien i USA. Den utpekade skytten, en 16-årig pojke, vårdas på sjukhus, meddelar polisen vid en presskonferens.

Skjutningen ska ha inträffat strax innan klockan åtta på morgonen, lokal tid, på Saugus High School i Santa Clarita, strax utanför Los Angeles. Enligt CBS ska skjutningen ha inträffat innan skoldagen började. Skolan evakuerades och omkringliggande skolor fick stänga.

Sex personer fördes till sjukhus efter skjutningen. Snart stod det klart att den misstänkte skytten var en av dessa. Skytten har identifierats som en 16-årig elev på skolan, uppgav polisen på en presskonferens.

– I dag var hans födelsedag, säger Kent Wegener från Los Angeles-polisen.

Två har dött

En 16-årig flicka och en 14-årig pojke har dött av sina skador, meddelar polisen på Twitter. Flera vårdas med kritiska skador, däribland den misstänkte som ska ha skjutit sig själv efter attacken.

På presskonferensen sa polisen att den misstänkte skytten kunde identifieras genom bland annat vittnen och övervakningsfilmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.