Sköt sig själv i huvudet – fick nytt ansikte

Publicerad

Här träffas Andy Sandness och Lilly Ross för första gången. För 16 månader sedan fick Andy överta Lillys mans ansikte genom en transplantation.
– Genom att träffa Andy har jag äntligen fått ett avslut på det här, för allting hände så fort och var så tufft, säger Lilly Ross.

För elva år sedan försökte Andy Sandness ta sitt eget liv genom att skjuta sig själv i huvudet. Han överlevde men hans ansikte förstördes. För 16 månader sedan tog Lilly Ross man Calen sitt eget liv.

Efter en 56 timmar lång transplantation vaknade Andy upp med Calen Ross ansikte. Nu har sjukhuset ordnat så att Andy och Lilly får träffas för första gången.

– Nu kan jag stå i en hiss utan att behöva vara rädd för att min ansikte skrämmer andra. Nu kan jag tugga mat igen och kan gå på restaurang, det är overkligt, säger Andy Sandness till AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer