Enligt vittnen avfyrade en svartklädd man mellan 15 och 20 skott mot människor. Foto: Reuters/TT

Flera skjutna i Toronto i Kanada – minst två dödsfall

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har dödats och minst 12 personer har skadats efter en skottlossning utanför en restaurang i Toronto, tidigt på måndagsmorgonen, svensk tid, skriver polisen på Twitter.

Larmet om händelsen kom strax efter klockan 22 på söndagskvällen lokal tid. Enligt vittnen avfyrade en svartklädd man mellan 15 och 20 skott utanför en restaurang i Greektown i Toronto, Kanada.

Ett vittne berättar för kanadensiska The Star att han och hans bror precis hade klivit ut ur en bil när de hörde 20 till 30 skott.

”Vi såg hur människor började springa, så vi gjorde det också”, säger John Tulloch till tidningen.

Oklart skadeläge

Två personer är döda efter skottlossningen och polisen bekräftar att det ena offret är en kvinna. Minst 12 personer, bland dem en nio eller tioårig flicka, har skadats, skriver polisen på Twitter. Offren vårdas på sjukhus för sina skador och läget för flickan uppges vara kritiskt.

Den misstänkte gärningsmannen är död, enligt polisen. En poliskälla säger till nyhetsbyrån AFP att mannen ska ha skjutit mot polisen innan han sedan tog sitt eget liv.

Flera kvarter runt platsen har spärrats av. Enligt polisen är det för tidigt att säga vad som orsakat att mannen gått till attack.

Polisen uppmanar människor att höra av sig om de sett något som kan vara till hjälp i utredningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.