Polis på plats vid tågstationen i Unterföhring. Foto: TT

Skottlossning vid tågstation i München – polis svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer skadades – varav en polis svårt – när en man började skjuta på en tågstation i München. Den misstänkte gärningsmannen har gripits.

I nuläget finns inget som tyder på att det rör sig om en terrorattack.

Händelsen inträffade vid åttatiden på tisdagsmorgonen i Unterföhring, en förort till sydtyska München.

Två män ska ha börjat bråka med varandra, varpå polisen kallades till platsen, uppger polisen. Enligt tidningen Bild ska mannen ha ryckt åt sig en av polisernas tjänstevapen och skjutit en annan polis i huvudet – som sköt mot den misstänkte. Mannen flydde från platsen, men greps kort därefter, skriver Focus.

Tre skadade

Den 26-åriga polisen uppges vara livshotande skadad, enligt uppgifter från Süddeutsche Zeitung. Ytterligare två personer ska ha skadats svårt i samband med skottlossningen.

Den misstänkte 37-årige gärningsmannen skottskadades svårt i samband med gripandet, skriver Focus. Han är känd av polisen sedan tidigare och ska ha ertappats med en ringa mängd cannabis på sig 2014.

Inget tyder på terrordåd

Polisen uppger att faran för allmänheten är över. Det finns i nuläget inget som tyder på att det skulle röra sig om en terrorattack.

– Läget är under kontroll, säger en talesperson för polisen.

Ett stort antal poliser och specialstyrkor var på plats. Tågstationen spärrades av, skriver stadens myndigheter på sin hemsida.

– Det var fem skott. Vi var tvungna att lämna pendeltåget, säger ett vittne till Bild. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.