En spindel fick akta sig när en kvinna gick lös med en tändare i jakten på att ta dess liv. Det hela slutade med en villabrand. Foto: TT

Skulle döda spindel – satte eld på huset

Uppdaterad
Publicerad

Fem brandbilar hjälptes åt att släcka elden som startat med jakten på en spindel. Det är fortfarande oklart om spindeln överlevde branden.

Att vara rädd för spindlar är vanligt och det finns olika knep för att bli av med de åttabenta småkrypen. En kvinna i Kansas i USA gick dock lite för långt i jakten på att ta död på en spindel hon hittat i sitt hem i fredags.

Hon tog nämligen en cigarettändare och tände eld på en handduk som hon försökte attackera spindeln med. Det resulterade i att branden spred sig snabbt, fem brandbilar fick kallas till platsen och hjälpa till med släckningsarbetet.

Ingen skadades i den omfattande branden men kvinnan kommer att åtalas för händelsen. Om spindeln klarade sig förtäljer inte historien.

Har hänt förut

Det är inte första gången folk försöker ta till eld i kampen mot oönskade besökare. En man i Florida brände i april ner sin lägenhet när han försökte ta död på loppor. En annan kvinna i Texas brände i fjol ner huset då hon försökte sätta eld på en orm med bensin. Och år 2012 började det brinna när en kvinna i Kalifornien blåste bort spindelnät med sin hårtork, skriver huffingtonpost.com.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.