SVT:s Carina Bergfeldt: ”Demokraterna slutar gå som katten runt het gröt”

Publicerad

Representanthusets besked om att starta en utredning mot president Donald Trump innebär att Demokraterna nu öppet deklarerar vad de är ute efter. Det säger SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt i Rapport.

Utredningen rör misstänkt maktmissbruk, korruption och förhindrande av rättvisa. Enligt Carina Bergfeldt är det den största begäran som har skickats ut sedan Demokraterna tog makten i representanthuset.

– Det här innebär att Demokraterna slutar gå som katten runt het gröt, säger hon.

– De har skickat ut 80 stycken brev i dag, till bland annat hans båda vuxna söner, till hans svärson, till hans finansiella rådgivare och till hans före detta sekreterare. Alla har två veckor på sig nu att svara på det här.

Utredningen ligger under justitieutskottet och om det skulle gå så långt som till en riksrättsprocess så initeras även den av justitieutskottet, säger Carina Bergfeldt.

Se en längre analys i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer