I den franska staden Cherbourg blev närmare 500 bilar instängda av snön och närmare 70.000 hushåll var utan ström. Foto: Scanpix

Snökaos i Europa stänger Frankfurts flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Snö och blåst i nordvästra Europa gjorde att hundratals flyg ställdes in, tågstationer stängdes och tusentals hushåll blev utan el.

I Tyskland tvingades Frankfurts flygplats att stänga på tisdagsförmiddagen på grund av snöovädret och hundratals flyg ställdes in.

Hundratals människor blev fast i sina bilar nära staden Cherbourg sedan en snöstorm drog fram över norra och nordvästra Frankrike under natten till tisdagen. Mer än 68.000 hushåll var utan el i Normandie och Bretagne.

Jätteköer i Belgien

De stora snömassorna gjorde också att flera flygavgångar fick ställas in och tåg försenades. Fjorton personer, däribland sex brandmän, skadades i en trafikolycka på en motorväg nära staden Lille.

Snöovädret ställde också till problem i Belgien där det orsakade rekordstora trafikstockningar. Den stora mängden snö ledde till sammanlagt 167 mil långa bilköer – ett överlägset rekord från en tidigare toppnotering på 130 mil.

Bryssels två största tågstationer stängdes och från flygplatsen rapporterades stora förseningar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.