Snöstorm över USA:s östkust – mer snö på ett dygn än hela förra året

Uppdaterad
Publicerad

Det talades om den värsta snöstormen på flera år och varningar utlystes i hela fjorton stater. Även om det i slutändan inte blev någon rekordstorm så orsakade ändå snön stora bekymmer med trafikkaos, inställda avgångar och att testplatser för covid-19 tvingades stänga i flera delstater.

– Man måste ta det här på allvar, man måste vara beredd på stora störningar, sa New Yorks borgmästare Bill De Blasio på en presskonferens.

I Pennsylvania har omkring en halvmeter snö fallit under ett dygn och totalt har det redan kommit mer snö på USA:s östkust än hela förra året sammanlagt.

Stormen kommer samtidigt som stora mängder vaccin levereras till sjukhus på östkusten. General Gustave F. Perna som leder myndigheternas arbete med vaccinleveranser säger till New York Times att man är redo för att hantera kommande störningar.

– Stormen kan bli ett problem, men mitt ansvar är att lösa de problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.