Under torsdagen var det många som samlades utanför kaféet Midnight, där fyra personer skjutits till döds. En av dem var Baran Celik. Foto: SVT

Boende i Hanau: ”Vi befinner oss i chock”

Uppdaterad
Publicerad

I den tyska staden Hanau råder det sorg på gatorna efter onsdagskvällens skjutningar, där minst nio personer miste livet och flera skadades.

– Familjer utplånas. Det är upprörande för oss alla här, vi befinner oss i chock, säger Baran Celik, en av många som under torsdagen samlats vid ett av kaféerna där gärningsmannen öppnat eld.

Enligt en tysk federal åklagare utreds skjutningarna som ett misstänkt terrordåd, detta då 43-åriga skytten ska ha publicerat ett manifest med rasistiska åsikter på internet. Flera av de döda hade kurdiskt eller turkiskt ursprung.

– Det är sorgligt att man inte blir accepterad för den man är. Det är oviktigt om man kallar den man tillber Allah eller Gud, det spelar ingen roll, säger Baran Celik.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.