Foto: TT

Spanien har fler smittade än Kina

Uppdaterad
Publicerad

Spanien har nu 85 000 bekräftade smittfall. Det innebär att landet har gått om Kina. Bara det senaste dygnet har 812 personer dött till följd av coronaviruset i Spanien. 

Totalt har nu 7 240 människor mist livet i Spanien till följd av coronaviruset. På bara ett dygn dog 812 personer, rapporterar El Pais. Det är dock en minskning från söndagens rekordsiffror: 838 människoliv. 

På måndagen kom också nya siffror gällande antalet bekräftade smittfall. Totalt har 85 195 personer bekräftats smittade med det nya coronaviruset. Över 12 000 av dem är hälso- och sjukvårdspersonal, enligt Reuters.  

Coronapandemin

Epidemiologen Fernando Simón, som leder Spaniens arbete för att stoppa smittspridningen, har också bekräftats smittad.

Nya restriktioner

Spanien är nu det tredje landet i världen att gå om Kina i antal smittfall av det nyacoronavoruset. Tidigare har spridningen i Italien och USA gått om de ungefär 82 000 fall som rapporterats i Kina. 

Den spanska regeringen har också infört nya restriktioner som innebär att alla “icke nödvändiga arbetare” ska hålla sig hemma under två veckors tid. En restriktion som väntas kosta landet över 500 miljarder svenska kronor. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet