Se bilden som väcker starka reaktioner i Finland. Foto: TT/Instagram

Starka reaktioner när Finlands statsminister poserade i endast kavaj och smycken

Uppdaterad
Publicerad

En bild på instagram där Finlands statsminister Sanna Marin poserade i endast kavaj och smycken skapade en kritikstorm på sociala medier. Men kritikerna fick snabbt mothugg, och under hashtaggen #imwithsanna sprids nu bilder av finländare i svart kavaj utan något under.

– Det är ju inte så att hon står med tuttarna ut, hon är ju påklädd, säger Charlotte Cederbom, forskare i genushistoria vid Åbo Akademi.

Kommentarerna på sociala medier var många och kritikerna ansåg att bilden var oprofessionell och att statsministern ”visade för mycket hud”. Men långt ifrån alla håller med.

Charlotte Cederbom är forskare i genushistoria vid Åbo Akademi i Finland och hon tycker att kritiken mot Sanna Marin är obefogad.

– Man kan ju tycka att vi borde kommit längre. I det politiska klimat vi befinner oss i just nu så skulle det ju kanske finnas intressantare saker att diskutera än just urringningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.