Tidigare statsminister Stefan Löfven blir ny ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet. Foto: Mats Andersson / TT

Stefan Löfven väljs till ny ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare statsministern Stefan Löfven väntas väljas till ny ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet (PES) under partiets kongress den 14-15 oktober, det framgår av ett pressmeddelande från Socialdemokraterna.

PES samlar socialdemokratiska partier i hela Europa. Magdalena Andersson (S) och Stefan Löfven kommer delta på kongressen, som äger rum i Berlin.

– Vi lever i en orolig tid. Det mycket allvarliga säkerhetsläget, klimathotet, de växande klyftorna och hotet mot demokrati är några av de stora utmaningar vi gemensamt står inför. I tider av dessa har Europas socialdemokrater en avgörande roll, säger Stefan Löfven i pressmeddelandet.

– Det breda stödet för Stefan Löfven som ny ordförande är ett erkännande för den svensk-nordiska socialdemokratins starka ställning, säger Magdalena Andersson.

Löfven är den enda kandidaten till ordförandeposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.