Stjärnkocken Niklas Ekstedt: ”De kinesiska djurmarknaderna måste stängas”

Uppdaterad
Publicerad

Tv-kocken och krögaren Niklas Ekstedt har besökt många matmarknader runt om i världen, bland annat i Kina. I programmet Utrikesbyrån berättar han om det han har sett.

– Som kock är jag chockad. Man ska inte blanda levande fågel och griskött. Men de står där och slaktar och det rinner blod. Det är en hygienisk mardröm, säger han.

Coronaviruset har spårats tillbaks till en matmarknad i Wuhan och pressen på Kina att agera kraftigt mot matmarknaderna har ökat. Men antropologiforskaren Lyle Fearnley i vid Singapore menar att det vore ett misstag att stänga dem.

Utrikesbyrån publiceras varje onsdag kväll på SVT Play. Det sänds också i SVT2 onsdagar 22.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet