Tjock rök svepte in området där bomben exploderat Foto: Scanpix

Stor explosion i Beirut

Uppdaterad
Publicerad
En våldsam explosion inträffade i dag i södra Beirut.

Över 53 personer skadades i explosionen, enligt sjukvårdskällor. Källorna kunde inte bekräfta tidiga rapporter från räddningspersonal om att fler personer omkommit.   Tolv av de skadade vårdades fortfarande på sjukhus.

Reuters reporter på platsrapporterade  först att flera människor dödats vid explosionen, som ska ha vållats av en bilbomb, men enligt flera lokala tv-stationer har inga dödsoffer krävts.

Eftersom Hizbollah har spärrat av området och inga utomstående släpps in är dessa uppgifter dock inte möjliga att få bekräftade.

En kraftig brand rasar i området.

Det finns ännu inga uppgifter vem som ligger bakom explosionen, men måltavlan för bilbomben tycks ha varit. ett köpcentrum i området Bir al-Abed. I området finns flera av den shiamuslimska Hizbollah-rörelsens kontor.

Området är känt som ett fäste för Hizbollah.

Syriska rebellgrupper har tidigare hotat att slå till mot Hizbollah-fästen i Libanon, som hämnd för Hizbollahs stöd till den syriska regimen. För ett par veckor sedan träffades södra Beirut av raketer, och ett antal människor sårades.

Motsättningarna mellan Hizbollah och extra sunnumuslimska grupper i Libanon har också tilltagit den senaste tiden, vilket kan utgöra en bakgrund till attentatet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer