Charing cross station har stängt efter gasläckan. Foto: Londons brandförsvar.

Stor gasläcka i London – över tusen evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

Över tusen personer evakuerades efter en gasläcka i stadsdelen Westminster i London på tisdagsmorgonen, uppger brandkåren.

Gasläckan lokaliserades till Craven Street, en tvärgata till huvudgatan Strand i stadsdelen Westminster i London. Larmet kom in vid 01-tiden på tisdagen svensk tid. Området hör till nöjesdistriktet West End där det finns många barer och hotell.

Enligt Londons brandkår berodde läckan på en brusten gasledning och höga halter av naturgas uppmättes i luften under morgonen.

”Det är en stor gasläcka på gatan och som en säkerhetsåtgärd har vi evakuerat människor”, skriver brandkåren på sin hemsida.

Omkring 1.450 personer evakuerades från närliggande fastigheter, såsom hotell och barer. Det finns inga rapporter om skadade. Tågtrafiken står stilla och tunnelbanestationen Charing Cross och den stora trafikleden Strand är avstängda, skriver BBC.

Pendlare står inför stora störningar i trafiken och det finns ingen prognos för länge avspärrningarna kommer att vara kvar, skriver BBC. Människor uppmanas att undvika området och använda alternativa färdvägar, skriver brandkåren på Twitter.

Vid 12-tiden svensk tid meddelade tågbolaget Southeastern på Twitter att flera järnvägsstationer i centrala London snart väntas öppna igen efter att ha varit stängda i natt på grund av läckan.

Foto: @BBCTravelAlert/Twitter

Polisen i stadsdelen Westminster arbetar tillsammans med brandkåren och andra polisdistrikt med att hantera gasläckan. Arbetet väntas pågå ett tag till då myndigheterna vill vara säkra på att allt är bortvädrat innan avspärrningarna hävs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer