Foto: Mathias Øgendal/TT

Stor polisinsats efter skjutning i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal personer har skjutits i Rungsted norr om Köpenhamn i Danmark. Polisen bekräftar att minst en person har avlidit och flera skadats. En omfattande insats pågår i området.

Dansk polis bekräftar att en person har dött i skjutningen, som intäffade vid 18-tiden. Fyra har skadats och förts till sjukhus med poliseskort. Enligt danska TV2 ska minst fem ambulanser ha varit på plats.

Vid en presskonferens strax innan klockan 22 bekräftade man också att man betraktar händelsen som gängrelaterad.

– Vi arbetar utifrån att detta är en uppgörelse mellan kriminella, säger inspektör Lau Thygesen vid polisen på Nordsjälland enligt Danmarks Radio.

– Vi söker gärningsmän och har säkrat spår på platsen.

Intensivt arbete

Den avlidne uppges vara en man i 20-årsåldern. Anhöriga har underrättats. Två av de som förts till sjukhus får vård, de andra två anses lindrigt skadade.

Ett intensivt arbete pågår för att få tag på misstänkta.

Ögonvittnet Jakob Olrik säger till DR att sju till åtta personer ska ha sprungit runt i området, upphetsade och skrikandes.

– Polisen sa att vi inte fick gå ut på vägen, och att vi skulle gå inomhus. Det var en rätt våldsam upplevelse.

Tungt beväpnade

Enligt Jakob Olrik har polisen i området både skottsäkra västar och automatvapen.

Han berättar vidare för tidningen Ekstrabladet att en helikopter cirkulerar över platsen och att polisen genomsöker området med hundar.

Polisen skriver på Twitter att insatsen pågår och att de fortfarande letar efter den, eller de, som står bakom skottlossningen.

Händelsen ska ha ägt rum i närheten av slottet Sofienberg, ungefär tre mil norr om Köpenhamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.