Foto: TT/Brittiska parlamentets pressbild

Storbritanniens vice premiärminister tvingas avgå

Uppdaterad
Publicerad

Damian Green, biträdande premiärminister i Storbritannien, avgår. Enligt Sky News sker det sedan pornografiskt material hittats på hans jobbdator och han förnekat detta ett flertal gånger.

Det var sedan tidigare känt att Storbritanniens biträdande premiärminister Damian Green utreds för sexuella trakasserier.

Han har anklagats för att år 2008 ha kollat på porr i tjänsten, något han nekar till. Och han har tidigare nekat till anklagelser om att han 2015 ska ha gjort oönskade närmanden gentemot en kvinnlig journalist, enligt BBC.

Brutit mot uppförandekoden

I sitt avgångsbrev skriver Greej att han varken har tittat på eller laddat ner porren. Men att han borde ha erkänt att han informerats av sina advokater att den fanns där redan 2008. 2013 ska han ha diskuterat ärendet med polisen.

Han anses på grund av sina ”vilseledande uttalanden” ha brutit mot uppförandekoden för en minister i Storbritannien.

Green har varit en av Theresa Mays absolut närmaste medarbetare. Hon ”beklagar djupt” att hon att hon tvingats be honom avgå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.