Stormen mattas av – flygtrafiken återupptas i södra Thailand

Uppdaterad
Publicerad

Den tropiska stormen Pabuk har mattats av i styrka och nu börjar flyg och färjor i södra Thailand att gå igen. En person har omkommit och en saknas sedan en fiskebåt kapsejsade utanför Pattanis kust.

Det går återigen att flyga till de södra delarna av Thailand efter det att den tropiska stormen Pabuk nedgraderats till ett tropiskt lågtryck och dragit ut över Andamansjön.

I sitt spår lämnade stormen nerblåsta träd och avblåsta hustak, dessutom orsakade den störningar på elnätet. En person omkom när en fiskebåt kapsejsade utanför landets östra kust. Ytterligare en person saknas.

Varning för fortsatt kraftiga regn

De två flygplatser som stängdes inför stormens ankomst ska ha öppnats klockan 12 lokal tid, Bangkok Airways har återupptagit flygningarna till den populära turistön Koh Samui och den mesta av färjetrafiken har återupptagits.

Myndigheterna varnar dock fortsatt för kraftiga regn och översvämningar i nio regioner i södra Thailand.

Pabuk är den första tropiska stormen som drabbat området när det inte är monsunperiod på omkring 30 år. Över 28 000 människor har evakuerats från sina hem i södra Thailand de senaste dagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.