Här slår colombiansk polis till mot specialbyggd ubåt

Uppdaterad
Publicerad

Colombias specialstyrka mot drogsmuggling lyckades i helgen slå till mot tre smugglare på öppet hav. Under skrovet på en ytgående ubåt gömde sig 102 säckar kokain.

Tre personer fiskades upp tillsammans med två ton kokain upp ur en specialbyggd ubåt utanför den centralamerikanska kustremsan av colombiansk polis på lördagen. De 102 säckarna kokain beräknas ha ett gatuvärde på nästan 600 miljoner kronor.

Ubåten är en så kallad ”Narco-sub” och färdas i höjd med vattenytan. Någonting som gör den svårare att upptäcka, och extra lämplig för smugglingsuppdrag, enligt New York Times.

Beslaget är ett i raden av flera stora under våren och sommaren. I samarbete med en mängd andra länder har Colombia beslagtagit 116 ton kokain mellan den 15 maj och sista juni i år. 539 personer har gripits och 69 båtar, 3 ubåtar och 5 flygplan har beslagtagits, rapporterar TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.