Den stora elektronikmässan CES i Las Vegas drabbades av strömavbrott på grund av skyfall. Foto: TT/Reuters

Strömavbrott på superteknikmässan i Las Vegas

Publicerad

Världens största mässa för ny elektronik överraskades av strömavbrott. Kraftigt regn var orsaken, enligt arrangörerna. Mobilficklampan blev dagens bästa pryl.

”Är det någon som kan låna ut en mobilladdare?” twittrade en nyhetssajt ironiskt när lampor plötsligt slocknade bland montrarna.

Strömavbrottet blev ett överraskande inslag på den årliga supermässan för ny elektronik, CES, som pågår i Las Vegas. Mobilernas ficklampor visade sig vara en värdefull innovation för tekniknördarna från hela världen.

Besvärande

Efter tre timmar hade all el kopplats på igen i utställningshallarna. De lätt besvärade arrangörerna hävdade att fukt och kondens i transformatorcentralen var orsaken, efter kraftiga regn i området.

Viss oro spreds för säkerheten, både för besökarna och för den högteknologiska dyrbara utrustningen. En del utställare valde att skicka hem sin personal efter rykten om en explosion.

Smart cities

Det var inte den enda utmaning som CES-mässan fått hantera på grund av regnen den här gången. Ett tema i år var Smart cities, där biltillverkare och elektronikföretag med virtuell teknik visade trädkantade idylliska stadsmiljöer där den klimatanpassade trafiken flöt lugnt och stillsamt.

Verkligheten utanför visade ett totalt trafikkaos där besökarna för att undvika skyfallen trängdes för att få lift med taxibilar mellan hotellen och konferensområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.