Foto: TT

Sur katt uppges dra in 750 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Katten Tardar Source, mer känd som ”Grumpy Cat”, må se lite trumpen ut, men ägaren Tabatha Bundesen skrattar nog hela vägen till banken. Genom diverse kontrakt uppges katten ha dragit in motsvarande 750 miljoner kronor.

Internetfenomenet ”Grumpy Cat” kan inte beskyllas för att vara söt, men det speciella utseendet är lukrativt.

På två år har katten, enligt Sunday Express, dragit in över 750 miljoner kronor till sin ägare i form av reklamkontrakt, bokavtal och en film. Det är åtskilligt mer än de flesta Hollywoodstjärnor har tjänat under motsvarande period.

Den amerikanska ägaren Tabatha Bundesen i Morristown, Arizona, är föga förvånande omåttligt stolt över sin katt och välgörare.

– Vad hon har uppnått under en så kort tidsperiod är helt osannolikt, säger hon till Sunday Express.

Tabatha Bundesen har slutat att arbeta som servitris ooch ägnar all tid åt att jobba med kattens åtaganden. Totalt figurerar katten på bild på över 400 produkter och den första boken om ”Grumpy Cat” har sålts i över en halv miljon exemplar.

Kattens berömmelse inleddes med att Tabatha Bundesen postade en bild i sociala medier, men karriären tog verkligen fart efter en YouTube-video som snabbt fick miljontals visningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.