Surfs up dog!

Uppdaterad
Publicerad

En australiensisk hundtränare och före detta surfmästare tar med sig sina hundar på vågorna. Hundarna har lärt sig surfa och tycks njuta av det lika mycket som sin husse.

På Palm Beach i Sydney, ger sig Chris de Aboitiz ut på vågorna på sin surfbräda tillsammans med sina hundar Rama och Millie. Chris började träna sina hundar att surfa för ungefär tio år sedan och använder idrott för att hjälpa hundarna att må bättre.

– De har lärt sig att stå stilla men de är nyfikna och kollar ofta på fåglar medan de surfar. Rama och Millie tycker om att leka på surfbrädan och gör utan problem flera hopp och trick medan vågorna yr omkring dem.

Positiv respons

Chris de Aboitiz har hittat hundarna på ett räddningscentrum för djur som blivit illa behandlade av sina förra ägare. Nu har han tagit hand om dem för att ge hundarna en mer strukturerad och kärleksfull tillvaro.

– Vi reser runt kusten, inte bara för att surfa. Vi kommer också att besöka andra räddningscentra för att utbilda frivilliga och personal att ge dessa hundar både kärlek och struktur, säger Chris de Aboitiz

Aboitiz berättar att han har fått en positiv respons från andra hundägare, varav några tar med sina hundar på vågorna medan andra tränar sina hundar på torra land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.