Svårare för migranter från Egypten att ta sig till Europa

Uppdaterad
Publicerad

Kirollos drömmer liksom de flesta unga män från hans by om att resa till Italien och arbeta. Skicket på husen i byn skvallrar om vilka familjer som får ekonomiskt stöd av släktingar i Europa.

Resan över medelhavet har på senare tid blivit svårare att göra, och Egypten har fått beröm av EU för att man har lyckats hejda strömmen av flyktingar och migranter från landets kust. Samtidigt är Egyptens ekonomi i spillror och trots att Kirollos snart ska ta en examen i ekonomi ser han ingen framtid i Egypten. 

– Jag håller på att lära mig simma, för jag tänker försöka igen säger Kirollos till SVT:s mellanösternkorrespondent Stina Blomgren.   

I dag avslutades det första toppmötet någonsin mellan EU:s och Arabförbundet i Sharm el-Sheikh. I fokus på mötet står frågan om migrationen över Medelhavet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.