Svenska Karoline: ”Börjat komma in vatten på sjätte våningen”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen fortsätter orkanen Irma, som nu nedgraderats till en kategori 1-storm, att röra sig norrut över Florida. Svenska Karoline Biondo har satt sig i säkerhet i staden Jacksonville i nordöstra Florida i väntan på ovädret.

– Just nu är det ganska spänt och allvarligt. Vi bor på sjätte våningen och ser redan vatten som börjar komma in i rummet. Det har börjat blåsa och regna ganska kraftigt och folk inväntar stormen som väntas komma under natten, säger Karoline Biondo.

Irma har tappat kraft på sin bana över sydligaste Florida, men kommer fortsatt kunna orsaka stor skada, varnar det nationella orkancentret, NHC, i USA.

Ovädret har nedgraderats till en kategori 1-storm, med vindar på omkring 35 meter per sekund, samtidigt som den under den tidiga måndagsmorgonen rörde sig in över östra Tampa, Florida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.