Svenska Sara Wilhelmsson bor utanför Utrecht och fick meddelande om att hon inte kunde hämta sin son. Foto: Privat, ROBIN VAN LONKHUIJSEN/AFP/TT

Svenska Sara: ”Kan inte hämta min son”

Uppdaterad
Publicerad

Efter skjutningen på en spårvagn i Utrecht i Nederländerna har skolor i området stängt ner. Svenska Sara Wilhelmsson bor utanför Utrecht och fick meddelande om att hon inte kunde hämta sin son.

– Jag började gråta direkt och visste inte vad jag skulle göra, säger hon.

Sara Wilhelmsson bor i Vleuten, utanför Utrecht, och jobbade hemifrån när hon fick meddelandet från skolan där hennes femårige går. På grund av skjutningen har skolan stängt ner och ingen fick komma in eller ut.

– De har stängt ner hela skolan och jag kan inte hämta min son, säger Sara Wilhelmsson.

Hon berättar att hon och hennes man inte fått mer information från skolan.

– Vi sitter som på nålar och väntar. Det är obehagligt att inte veta vad som händer och att inte veta var skytten är, säger hon.

”Bra att det tar det på allvar”

Sara Wilhelmsson fick meddelandet via en flash från skolans app för föräldrarna.

Kan du känna trygghet i att de har agerat så här?

– Både ja och nej. Jag är orolig över att de har stängt så här långt från skjutningen, men det är klart att det är bra att det tar det på största allvar, säger Sara Wilhelmsson.

Oroliga släktingar

Hon berättar att det varit många oroliga släktingar som har hört av sig för att få veta om familjen är okej.

– Jag tog fram min mobil och hade plötsligt massor av missade samtal. De är givetvis jätteoroliga, säger Sara Wilhelmsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.