Flera döda i bussolycka i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Minst elva personer har omkommit i en bussolycka i östra Mexiko, rapporterar flera mexikanska medier. Nyhetsbyrån AP uppger dock en högra dödssiffra, tolv personer. Två svenskar finns bland de skadade.

– Vår ambassad i Mexiko undersöker saken vidare, säger UD:s presskommunikatör till SVT Nyheter.

Totalt befann sig 31 personer på bussen, varav 19 skadades, skriver den mexikanska tidningen Excelsior. Sju amerikaner och två svenskar finns bland de skadade, uppger en talesperson vid delstaten Quintana Roos civilförsvar, enligt AP.

UD: ”Undersöker saken”

Utrikesdepartementet känner till uppgifterna om att två svenskar skadats och försöker just nu ta reda på mer information.

– Det vi kan säga är att vi tagit del av uppgifterna och vår ambassad i Mexiko undersöker saken vidare, fram till dess finns det inget mer att meddela, säger Lina Eidmark, presskommunikatör på UD, till SVT Nyheter.

Voltade på motorvägen

Passagerarna var resenärer på ett kryssningsfartyg, på väg att besöka Maya-ruiner i Mahahual när bussen voltade på en motorväg tidigt på tisdagen lokal tid. Majoriteten av turisterna kommer från Kanada och Italien, enligt Excelsior.

Olyckan inträffade efter att chauffören förlorat kontrollen över bussen när ett av framdäcken fått punktering, uppger vittnen för tidningen Capital. Enligt Excelsior ska föraren ha flytt platsen efter olyckan, uppgiften har dock inte bekräftats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.