Frilansjournalisten August Graham befinner sig i London. Foto: TT

Svenske journalisten: Det är en kaotisk situation

Uppdaterad
Publicerad

Det råder fullständigt trafikkaos i centrala London med blåljus precis överallt, berättar journalisten August Graham. På plats i London berättar han nu för SVT Nyheter om stämningen i brittiska huvudstaden efter eftermiddagens händelse i regeringskvarteren i Westminster.

Den svensktalande journalisten August Graham befinner sig i London. Han har för SVT:s räkning försökt ta sig fram till parlamentet i de centrala delarna av staden, men det är svårt.

– Det är en kaotisk situation. Det är ambulanser, blåljus och avspärrningar överallt i området och både bil och kollektivtrafiken står helt stilla. Men helikoptrar befinner sig i luften hela tiden.

 Bil ska har rammat

– Tidigare såg jag mängder av polisbilar och ambulanspersonal i skottsäkra västar på bron, på väg att ta hand om de skadade. En kvinna har berättat för mig att en bil ska ha kört in bland folk och mejat ner dem, men det är inga uppgifter som är bekräftade.

Annars beskriver August Graham läget som att den kaotiska situationen nu lugnat sig något.

– En av mina kollegor har sett en bår med en kropp under en filt. Två kvinnor på en turistbuss säger sig ha sett hur en bil kör upp på trottoaren och börjar sicksacka bland människor för att försöka träffa dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer