Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s korrespondenter om Sveriges Natoansökan. Foto: SVT

SVT:s korrespondent om Sveriges Natoansökan: ”Inga tecken på genombrott”

Publicerad

På Natomötet i Bukarest i dag diskuterades Sveriges och Finlands Natoansökningar. Men vad som kom ut av det mötet är än så länge hemligt.

– Allt tyder på att den här processen står och stampar på samma fläck, säger SVT:s Turkietkorrespondent Tomas Thorén i SVT:s Aktuellt.

I samband med dagens Natomöte träffades även utrikesministrarna från Turkiet, Sverige, Finland för att diskutera Sveriges och Finlands Natoansökningar. Efter mötet är det tyst från svensk sida. SVT:s Turkietkorrespondent Tomas Thorén tolkar det som att ansökningsprocessen står stilla.

– Att det inte finns några tecken på genombrott i samtalen, säger han.

Det andra landet som ännu inte godkänt Sveriges och Finlands ansökan är Ungern. SVT:s Europakorrespondent, David Boati, menar att Ungerns premiärminister Viktor Orbán har svårt att välja sida i konflikten mellan Ukraina och Ryssland.

– Man säljer inga vapen till Ukraina och man ställer inte upp på vissa sanktioner mot Ryssland, man köper fortfarande rysk gas. Orbán anses allmänt vara vara Putins bästa vän i EU, säger David Boati.

Hör mer om Sveriges Natoansökan i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.