Samtidigt ska representanterna från de två länderna ha undvikigt frågor av svårare karaktär, enligt turkiska källor.
– Det verkar som att man låtit bli att närma sig knäckfrågorna som man vet att man står väldigt långt ifrån varandra i, i nuläget, och att man mer försökt hitta gemensamma frågor som man har kunnat komma överens om i dag, säger SVT:s Turkietkorrespondent Tomas Thorén.
Av den anledningen planeras nya förhandlingar med bland annat ländernas utrikesministrar, Dmytro Kuleba och Sergej Lavrov.
”Vill se mer eftergifter”
För att uppnå bestående fred behöver dock även ländernas presidenter, Vladimir Putin och Volodymyr Zelenskyj, mötas ansikte mot ansikte, bedömer bland annat Turkiets president, som klivit fram som den främsta medlaren i konflikten.
Ukraina bedömer att man nått tillräckligt långt i samtalen för att ett sådant möte ska kunna genomföras. Men Ryssland håller inte med, och efter dagens möte finns inte några sådana planer.
– Det ska bero på att Putin inte tycker att det som Zelenskyj har att komma med till förhandlingsbordet är tillräckligt generöst mot det som Ryssland kräver. Man vill se mer eftergifter från det ukrainska hållet, helt enkelt, innan Putin kan gå med på ett möte, säger Thorén.
Den ryske presidentrådgivaren Vladimir Medinskij, som leder Rysslands delegation, har även betonat att båda ländernas utrikesministrar behöver godkänna ett fredsavtal innan ett presidentmöte är aktuellt.
Initiativ från två håll
Under tisdagen föreslog Ukrainas deleagation bland annat att Ukraina kan förbli militärt alliansfritt i utbyte mot säkerhetsgarantier och erbjöd en samrådsperiod på 15 år om statusen för det annekterade Krim.
Rysslands vice försvarsminister lovar å andra sidan att Ryssland ska minska sin militära närvaro i Kiev och Tjernihiv drastiskt, enligt flera nyhetsbyråer. Enligt Kreml ska det ske för att öka förtroendet och förbättra förutsättningarna i de pågående samtalen med Ukraina. Mer detaljer om beslutet väntas presenteras när den ryska förhandlingsdelegationen återvänt till Moskva från Istanbul.
– Det är en tydlig signal om att båda sidor vill hitta en gemensam grund att stå på. Det här är ett första bräckligt steg, men vi har sett i andra förhandlingar och väpnade konflikter att det kan komma bakslag, säger Thorén.